Kissan herkut ja märkäruoka

  • 16 Sep, 2022

Kissan herkut ja märkäruoka tukevat kissan terveyttä.

Jokainen kissa ansaitsee hyvinvointia, hemmottelua, herkkuja ja uusia virikkeitä. Erityisesti sisätiloissa elävät lemmikit kaipaavat elämäänsä virikkeitä, sillä elämä samoissa tiloissa päivästä toiseen voi olla jopa tylsää. Kissat nauttivat uuden opettelusta ja leikeistä, sillä se saa aivot tekemään töitä ja lisää usein myös lemmikkisi fyysistä aktiivisuutta. Kissaa onkin hyvä innostaa käyttämään aivojaan ja tietysti palkita ihanin herkuin, kun se onnistuu tehtävässään. Varaa kotiisi kissan herkut, joita kissasi rakastaa ja muista palkita lemmikkisi, kun se sen ansaitsee.

Laadukkaat kissan herkut ovat luonnollisia

Kun puhutaan kissan herkuista, ei sillä tarkoiteta sokeria, vaan parhaat kissan herkut ovat luonnollisia. Herkuiksi sopivat hyvin esimerkiksi kuivatut välipalat, jotka on valmistettu pelkästä lihasta tai kalasta. Näitä suosittelevat myös eläinlääkärit sekä kasvattajat, sillä ne ovat terveellisiä herkkuja. Myös maku on luonnollinen, joten kissat herkuttelevat niillä mielellään.

Erilaisia kissoille sopivia herkkuja valmistaa muun muassa Perfect-fit jonka täysravinto on suunniteltu kissojen yksilöllisiin tarpeisiin. Valikoimasta löydät tuotteet niin nirsoille kuin herkkävatsaisille kissoille. Herkkuina löydät esimerkiksi kermaisia tuotteita, jotka on suunniteltu poistamaan nieltyjä karvoja elimistöstä luonnollista tietä sekä hammashoitoherkut, jotka ovat maukas välipala päivittäiseen hampaiden hoitoon. Nämä herkut sopivat hyvin myös edistämään kissasi hyvinvointia.

Märkäruuasta apua nesteytykseen

Herkkujen ja laadukkaan ruuan lisäksi kissan ruokavaliossa on hyvä kiinnittää huomiota nesteytykseen. Kissa on luonnostaan lihansyöjä ja metsästäjä, jonka ruokavalion on syytä sisältää tarpeeksi nesteitä, tuoretta lihaa sekä sopivasti rasvaa. Ruokavaliossa onkin hyvä olla myös märkäruokaa, joka sisältää suuren määrän kosteutta. Tällöin kissa saa tarvitsemansa nesteen suoraan ravinnosta. Näiden vinkkien avulla pidät yllä kissasi hyvinvointia ja elinvoimaa.