Koiran ruokavalio

  • 07 Nov, 2021

Koira ja koiranruokaa

Koiran ruokavalio ei ole ihan niin yksioikoinen asia kuin kuvitellaan. Se vaikuttaa koiran hyvinvointiin oleellisesti ja siksi onkin tärkeää, että ruokavalio pitää sisällään riittävästi lihaa ja rasvaa. Ruokavalion suhteen ei kannata kitsastella, vaan ruoan tulee olla laadukasta ja sen tulee tukea koiran suoliston hyvinvointia. Koirilla on myös ihmisten tapaan allergioita, ja jos oireita ilmaantuu, täytyy heti tutkia oireilun syy.

Koiran ruokavalio sen elämän eri vaiheissa

Koiran ruokavalio muuttuu sitä mukaa, mitä enemmän sille kertyy ikää. Pentukoiralle tulisi antaa helposti sulavaa ja runsasenergistä ruokaa. Ruoan tulee sisältää myös kaikki pennun tarvitsemat ravintoaineet. On myös tärkeää, että pentu saa tarpeeksi paljon ruokaa, ja ruokamäärään vaikuttaa oleellisesti se, minkä kokoinen koirasta kasvaa isona. Pienillä koirilla ravinnontarve on luonnollisesti pienempi kuin suurilla.

Aikuisen koiran ruokinnassa tulee myös huomioida koiran energiantarve. Ruoan olisi hyvä olla mahdollisimman runsasenergistä, jotta ruokamäärien ei tarvitsisi olla liian suuria. Jotta osaisit ostaa juuri oikeanlaista koiranruokaa, kannattaa sinun tilata koiranruoka netistä ja lukea tuotekuvauksista, mitä ruoka sisältää. Monesti esimerkiksi pennuille tarkoitettu ruoka on ilmoitettu tuotekuvauksessa ja paketissa erikseen.

Koiran ruoan vaihtaminen

Suunnitteletko eri merkkisen ruoan antamista koiralle? Tämä kannattaa tehdä pienissä askelissa, sillä yhtäkkinen ruokavalion muutos voi laittaa koiran vatsan sekaisin tai koira saattaa kieltäytyä syömästä. Uusi ruoka tai ruokavalio ei välttämättä sovi koiran vatsalle heti, ja siksi pidempiaikainen totuttelu on hyväksi.