Maukas ja laadukas kissanruoka

  • 09 Jan, 2022

Laadukas kissanruoka saa kissan voimaan hyvin.

Kissa on luonteeltaan suhteellisen nirso ja toisinaan kestää kauan ennen kuin kissalle löytää ruoan, jota se syö mielellään. Laadukas kissanruoka kelpaa eikä sen jälkeen ruokaa juurikaan vaihdeta, ehkä makuvaihtoehtoja kokeillaan saman kissanruokamerkin alta. Myös kissanruuan kanssa pitää olla tarkkana ja siksi kannattaakin huolella lukea tuoteseloste. Ruuan pitää olla kissalle terveellistä ja siitä pitää puuttua lisätty sokeri sekä parasta se on silloin, kun siinä ei ole viljaa. Mutta mitä muuta pitää huomioida?

Miten valita laadukas kissanruoka?

Tuoteseloste on tärkeää lukea aina uudesta tuotteesta. Siitä pitää löytyä tieto, että raaka-aineet ovat korkealaatuiset sekä se, mikä on raaka-aineista lihan määrän suhde verrattuna muuhun eläinperäiseen. Kissa tarvitsee myös vitamiineja sekä hivenaineita, joten ne pitää olla mainittuna. Tuotteessa ei saa olla antibiootteja ja mielellään myös sellainen tuote, joka on saatavilla ruokakaupasta. Äsken jo mainittiin, että ruoka ei saa sisältää lisättyä sokeria eikä viljaa, mutta sen pitää olla myös lisäaineeton.

Ei myöskään ole huono asia, jos kissan ruoka valmistetaan vastuullisesti. Monien tuntema Perfect Fit sopii useille kissoille ja sitä on saatavilla myös verkkokaupastamme. Kissan ruokinnan pitäisi sisältää sekä kuiva- että märkäruokaa eikä myöskään kissan juomista saa unohtaa. Lajinmukainen ruokinta tarkoittaisi myös raakaruokintaa ja niistä saatava nesteen osuus on suhteellisen korkea. Kissa on lihansyöjä, joten sitä pitäisi ruoassa olla riittävästi.

Kissatkin ovat persoonia

Kun ruokintaa miettii, siinä on ajateltava, minkä ikäinen kissa on ja sen aktiviteetit. Sisäkissalla ei ole samalla tavalla aktiviteetteja kuin lajitoverilla, joka pääse myös ulos päivisin. Sisäkissat saattavat tottua niin hyvin valmisruokiin, että ne eivät jonkin ajan kuluttua välttämättä edes ymmärrä, mitä pitää tehdä silakalle tai lihanpalalle. Jotkut niistä eivät meinaa mitenkään tottua ajatukseen valmisruoasta. Jollekin lisätty sokeri ei sovi lainkaan makunystyröille, kun toinen syö sen innolla.