Näin löydät parhaat kissojen aktivointilelut

  • 12 Sep, 2021

Kotikissa kaipaa ympärilleen tekemistä ja virikkeitä.

Vaikka kissa voi näyttää laiskalta ja mukavuudenhaluiselta eläimeltä, niin se tarvitsee ympärilleen virikkeitä ja aktiviteettejä. Erityisesti sisäkissojen maailma voi olla melko suppea ja rajallinen. Tämän vuoksi kissojen aktivointilelut voivat olla monessa tapauksessa tarpeellisia lemmikkitarvikkeita. Vaikka kissat näyttävät leppoisilta ja laiskoilta, niin ne ovat petoeläimiä ja luontaisesti pyrkivät toteuttamaan tätä ominaisuutta. Olet varmasti huomannut, kuinka valppaita ne hereillä ollessaan ovat. Usein tarvitaan vain pieni pallo, höyhen, langanpätkä tai vaikka roska ja metsästysleikki on käynnissä.

Kissojen aktivointilelut helpottavat myös omistajien arkea

Kissa ei välttämättä tarvitse erikoisia leluja viihdyttääkseen itseään ja toteuttaakseen saalistajan identiteettiään. Sanotaanko kuitenkin näin, että kissan omistajaperheessä päästään helpommalla, jos kissalle tarjotaan laadukkaita virikkeitä ja mahdollisuus vaihdella niitä.

Usein turhautunut kissa osoittaa mielialansa käyttäytymällä ihmisten mielestä ärsyttävästi. Omasta mielestään se ei tietenkään ole ärsyttävä, vaan sitä ärsyttää. Voi ilmetä yöaikaan tapahtuvia hepulikohtauksia, verhojen repimistä tai tavaroiden tiputtelua. Kaikki kissat ilmentävät turhautumistaan omalla tavallaan.

Opettele erottamaan käyttäytymisen syyt

Kissan omistajan kannattaa osata erottaa häiriökäyttäytymisen syyt. Joskus ärsyttävästi käyttäytyvä kissa voi ollakin sairas ja käytös johtuu siitä. Yleensä kuitenkin omistaja tuntee lemmikkinsä ja osaa analysoida tämän käyttäytymisen syitä.

Aktivointilelu kannattaa valita niin, että se on suunniteltu ruokkimaan kissan luontaisia ominaisuuksia. Toiset innostuvat aktivointileluista, joissa on kissanminttua kun taas toisia ne eivät kiinnosta lainkaan. Erilaisia herkkupalloja kannattaa kokeilla. Niillä leikkiessään kissa joutuu näkemään vaivaa herkun saadakseen. Jos haluaa tilata tarvikkeet verkkokaupasta, niin lemmikkikauppa netissä tarjoaa kattavan valikoiman vaativampaankin makuun.