Siankorva on koiralle suurta herkkua

  • 04 Aug, 2022

Siankorva maistuu koiralle.

Siankorva on kaikkien aikojen tunnetuin herkku koiralle, sitä voisi kutsua jopa klassikoksi. Koirat rakastavat sitä ja se onkin yksi eläinliikkeiden myydyimmistä tuotteista. Siankorvat soveltuvat hyvin palkaksi, herkuksi tai pureskelupuuhiin mutta sen voi lisätä koiran ruokakuppiin myös tuomaan vähän lisäravintoa. Erityisen hyvän siankorvista tekee niiden rakenne. Ne ovat suurimmaksi osaksi rustoa, joten niiden pureskeleminen vahvistaa koiran leukalihaksia, putsaa hampaita ja hoitaa ikeniä. Ne sisältävät myös paljon proteiinia, jota tarvitaan lihasten rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

Siankorva on luonnollinen

Siankorva on 100% luonnollinen täyslihainen koiranherkku, mikä ei sisällä lisä-, väri- tai säilöntäaineita. Niissä on vain yhtä raaka-ainetta. Herkkujen suositeltu osuus koiran koko päivän ruokavaliosta on enintään 10%, aktiivisille koirille voi tarjota enemmän extraa. Siankorvissa on paljon energiaa, joten ne soveltuvat erinomaisen hyvin lisää massaa tarvitseville koirille.

Siankorvat ovat kokonaisia kuivattuja korvia, jotka valmistetaan yleensä kiertoilmauunissa. Useista luista poiketen ne ovat helposti sulavia, joten ne sopivat lähes kaikille koirille. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä liikaa syötettynä niiden rasva voi helposti lihottaa koiraa. Ja koskaan ei voi kuuluttaa liikaa myöskään sitä, että koiralla olisi oltava aina saatavilla raikasta vettä.

Sika on yhteinen herkku

Sika on ihmisten ja koirien yhteinen herkku. Siinä missä ihmiset hyödyntävät sikojen lihan, koirat hyödyntävät muun muassa sisäelimiä, luita, rustoja ja korvia. Ne ovat koirien hampaille ja leuoille hyväksi, sillä ne vahvistavat purukalustoa kokonaisuudessaan. Sisäelimet ovat taas erittäin terveellisiä ja sisältävät tärkeitä ravintolisiä. On erittäin hyvä asia, että mahdollisimman moni osa pystytään hyödyntämään.