Viimeisimmät artikkelit

Sopiiko kissanruoka koiralle?
  • By Asta
  • 28 Jan, 2022

Monia koiran omistajia saattaa mietityttää sopiiko kissanruoka koiralle. Monet sekä koiran että kissan omistajista varmasti tunnistavat tilanteen, jossa ruokkivat koiran ja kissan samaan aikaan ja ruoat päätyvät vääriin suihin. Monille koirille maistuvatkin usein paremmin kissan ruoat kuin koiran ruoat. Mutta mistä se johtuu ja sopivatko kissan ruoat koirille? Entä ovatko kissanruoat jopa vaarallisia koirille? Otetaan siitä selvää. Sopiiko kissanruoka koiralle yhtä hyvin kuin koiranruoka?Monia mietityttää etenkin se, onko kissanruoka koiralle vaarallista.

Maukas ja laadukas kissanruoka
  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Kissa on luonteeltaan suhteellisen nirso ja toisinaan kestää kauan ennen kuin kissalle löytää ruoan, jota se syö mielellään. Laadukas kissanruoka kelpaa eikä sen jälkeen ruokaa juurikaan vaihdeta, ehkä makuvaihtoehtoja kokeillaan saman kissanruokamerkin alta. Myös kissanruuan kanssa pitää olla tarkkana ja siksi kannattaakin huolella lukea tuoteseloste. Ruuan pitää olla kissalle terveellistä ja siitä pitää puuttua lisätty sokeri sekä parasta se on silloin, kun siinä ei ole viljaa. Mutta mitä muuta pitää huomioida?

Koiran ruoka-ajat | Tilaa ruoat helposti netistä
  • 24 Sep, 2021

Koiran ruokinnan pääasiallinen tavoite on tarjota sille oikea määrä energiaa ja riittävästi ravintoaineita. Ruokintaan ei ole olemassa samanlaista ohjeistusta kuin ihmisille, vaan koiran ruoka-ajat määritellään yksilön tarpeiden mukaisesti. Ohjeistuksia on monia ja esimerkiksi useat koiranruokien valmistajat käyttävät tutkimuksiin perustuvia energian- ja ravintoaineiden saantisuosituksia valmisruokien laadun ja tasapainon varmistamiseksi. Ohjeistukset voivat joissakin tapauksissa olla ruokamerkkikohtaisia. Tiivistettynä siis ruoan valintaan vaikuttavat koiran koko, rotu, aktiivisuustaso, elämäntyyli ja ympäristö, fysiologinen tila ja kehonkunto, erityistarpeet sekä terveydentila.

Kissojen aktivointilelut | Virikkeitä kotikissan arkeen
  • 24 Sep, 2021

Vaikka kissa voi näyttää laiskalta ja mukavuudenhaluiselta eläimeltä, niin se tarvitsee ympärilleen virikkeitä ja aktiviteettejä. Erityisesti sisäkissojen maailma voi olla melko suppea ja rajallinen. Tämän vuoksi kissojen aktivointilelut voivat olla monessa tapauksessa tarpeellisia lemmikkitarvikkeita. Vaikka kissat näyttävät leppoisilta ja laiskoilta, niin ne ovat petoeläimiä ja luontaisesti pyrkivät toteuttamaan tätä ominaisuutta. Olet varmasti huomannut, kuinka valppaita ne hereillä ollessaan ovat. Usein tarvitaan vain pieni pallo, höyhen, langanpätkä tai vaikka roska ja metsästysleikki on käynnissä.