Viimeisimmät artikkelit

Kissan herkut ja märkäruoka
 • 16 Sep, 2022

Jokainen kissa ansaitsee hyvinvointia, hemmottelua, herkkuja ja uusia virikkeitä. Erityisesti sisätiloissa elävät lemmikit kaipaavat elämäänsä virikkeitä, sillä elämä samoissa tiloissa päivästä toiseen voi olla jopa tylsää. Kissat nauttivat uuden opettelusta ja leikeistä, sillä se saa aivot tekemään töitä ja lisää usein myös lemmikkisi fyysistä aktiivisuutta. Kissaa onkin hyvä innostaa käyttämään aivojaan ja tietysti palkita ihanin herkuin, kun se onnistuu tehtävässään. Varaa kotiisi kissan herkut, joita kissasi rakastaa ja muista palkita lemmikkisi, kun se sen ansaitsee.

Siankorva on koiralle suurta herkkua
 • 04 Aug, 2022

Siankorva on kaikkien aikojen tunnetuin herkku koiralle, sitä voisi kutsua jopa klassikoksi. Koirat rakastavat sitä ja se onkin yksi eläinliikkeiden myydyimmistä tuotteista. Siankorvat soveltuvat hyvin palkaksi, herkuksi tai pureskelupuuhiin mutta sen voi lisätä koiran ruokakuppiin myös tuomaan vähän lisäravintoa. Erityisen hyvän siankorvista tekee niiden rakenne. Ne ovat suurimmaksi osaksi rustoa, joten niiden pureskeleminen vahvistaa koiran leukalihaksia, putsaa hampaita ja hoitaa ikeniä. Ne sisältävät myös paljon proteiinia, jota tarvitaan lihasten rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

Haittaako, jos kissa ei syö märkäruokaa?
 • 17 Jul, 2022

Kissa on geneettinen aavikkoeläin eikä se siksi tunne juurikaan janoa, minkä vuoksi sen omistajan olisi tärkeää huolehtia kissansa nestetasapainosta. Liiallinen kuivuminen voi aiheuttaa terveysongelmia esimerkiksi virtsateiden kanssa. On tärkeää, että kissa olisi joko raakaruokinnalla tai että märkäruoka täydentäisi sen ruokavaliota, sillä nimensä mukaisesti märkäruuissa on runsaasti kosteutta. Kissa on usein nirso ja herkkä muutoksille, joten sille voi olla monta syytä, että miksi kissa ei syö märkäruokaa. Miksi kissa ei syö märkäruokaa?

Mitä sisältää kissan dieettiruoka
 • 14 Feb, 2022

Kissa voi joskus olla hiukan pullukka ja hoikasta lemmikistä on tullut muhkea laiskimus. Mitä silloin pitää tehdä? Ylipaino on eläimelle ihan yhtä haitallista kuin ihmisellekin, joten kissa on laihdutettava turvallisesti. Ylipaino voi aiheuttaa samalla tavalla sairauksia kuin ihmisellekin. Niitä voi olla maksan rasvoittuminen, diabetes ja nivelrikko. Miten kissan dieettiruoka ja ruokinnan muutos saadaan hoidettua käytännössä? Ensin on luotava yleissilmäys siihen, miltä kissa näyttää. Eli onko vyötärölinja noussut ja onko vatsan alle kasvanut ‘rukkanen’?

Sopiiko kissanruoka koiralle?
 • 20 Jan, 2022

Monia koiran omistajia saattaa mietityttää sopiiko kissanruoka koiralle. Monet sekä koiran että kissan omistajista varmasti tunnistavat tilanteen, jossa ruokkivat koiran ja kissan samaan aikaan ja ruoat päätyvät vääriin suihin. Monille koirille maistuvatkin usein paremmin kissan ruoat kuin koiran ruoat. Mutta mistä se johtuu ja sopivatko kissan ruoat koirille? Entä ovatko kissanruoat jopa vaarallisia koirille? Otetaan siitä selvää. Sopiiko kissanruoka koiralle yhtä hyvin kuin koiranruoka?Monia mietityttää etenkin se, onko kissanruoka koiralle vaarallista.

Maukas ja laadukas kissanruoka
 • 09 Jan, 2022

Kissa on luonteeltaan suhteellisen nirso ja toisinaan kestää kauan ennen kuin kissalle löytää ruoan, jota se syö mielellään. Laadukas kissanruoka kelpaa eikä sen jälkeen ruokaa juurikaan vaihdeta, ehkä makuvaihtoehtoja kokeillaan saman kissanruokamerkin alta. Myös kissanruuan kanssa pitää olla tarkkana ja siksi kannattaakin huolella lukea tuoteseloste. Ruuan pitää olla kissalle terveellistä ja siitä pitää puuttua lisätty sokeri sekä parasta se on silloin, kun siinä ei ole viljaa. Mutta mitä muuta pitää huomioida?

Kissan älykkyys
 • 08 Dec, 2021

Kissan on aina sanottu olevan koiraa älykkäämpi, mutta miten sen voisi testata? Kissan älykkyys kiehtoo ihmisiä, mutta sitä on todella vaikea mitata, koska eläinten älykkyyden mittaamiseen ei ole mitään yhteistä mittaria. Jos korvienväliä mitataan, niin koiralla on älykkyyttä enemmän. Sen ruumiinpainosta aivojen osuus on noin 1,2 prosenttia, kissalla vastaava luku on 0,9. Mutta tämä ei kerro kaikkea. Aivojen koko ei ratkaise koko totuutta vaan kertoo pelkästään aivojen koon. Kissan älykkyys löytyy aivokuorestaKun on kysymys ongelmanratkaisusta ja tietojenkäsittelystä, kissoilla on aivosoluja kaksi kertaa enemmän kuin koirilla.

Koiran ruokavalio
 • 07 Nov, 2021

Koiran ruokavalio ei ole ihan niin yksioikoinen asia kuin kuvitellaan. Se vaikuttaa koiran hyvinvointiin oleellisesti ja siksi onkin tärkeää, että ruokavalio pitää sisällään riittävästi lihaa ja rasvaa. Ruokavalion suhteen ei kannata kitsastella, vaan ruoan tulee olla laadukasta ja sen tulee tukea koiran suoliston hyvinvointia. Koirilla on myös ihmisten tapaan allergioita, ja jos oireita ilmaantuu, täytyy heti tutkia oireilun syy. Koiran ruokavalio sen elämän eri vaiheissaKoiran ruokavalio muuttuu sitä mukaa, mitä enemmän sille kertyy ikää.

Parhaat kissan aktivointilelut pitävät kissan virkeänä
 • 08 Oct, 2021

Lähes jokainen lemmikki tarvitsee aktiviteetteja, jotta päivät kuluvat paremmin. Kissojen kohdalla aktiivisena pysyminen vaikuttaa niin mieleen kuin fyysiseen terveyteen. Kissan aktivointilelut myös tiivistävät kissan ja omistajan suhdetta. Yhdessä leikkiminen on paras tapa olla lähellä kissaansa. Tänä päivänä aktivointileluja onkin joka lähtöön. Joillakin niistä kissa voi leikkiä yksin. Toiset leluista taas tarvitsevat ihmisen, jotta niillä leikkiminen onnistuu. Kissan aktivointilelut ja -pelitKissan aktivointilelujen ja -pelien idea on varsin yksinkertainen ymmärtää. Yleensä niiden sisälle laitetaan makupala, jota kissa tavoittelee.

Koiran ruoka-ajat vaihtelevat yksilöllisesti
 • 12 Sep, 2021

Koiran ruokinnan pääasiallinen tavoite on tarjota sille oikea määrä energiaa ja riittävästi ravintoaineita. Ruokintaan ei ole olemassa samanlaista ohjeistusta kuin ihmisille, vaan koiran ruoka-ajat määritellään yksilön tarpeiden mukaisesti. Ohjeistuksia on monia ja esimerkiksi useat koiranruokien valmistajat käyttävät tutkimuksiin perustuvia energian- ja ravintoaineiden saantisuosituksia valmisruokien laadun ja tasapainon varmistamiseksi. Ohjeistukset voivat joissakin tapauksissa olla ruokamerkkikohtaisia. Tiivistettynä siis ruoan valintaan vaikuttavat koiran koko, rotu, aktiivisuustaso, elämäntyyli ja ympäristö, fysiologinen tila ja kehonkunto, erityistarpeet sekä terveydentila.

Näin löydät parhaat kissojen aktivointilelut
 • 12 Sep, 2021

Vaikka kissa voi näyttää laiskalta ja mukavuudenhaluiselta eläimeltä, niin se tarvitsee ympärilleen virikkeitä ja aktiviteettejä. Erityisesti sisäkissojen maailma voi olla melko suppea ja rajallinen. Tämän vuoksi kissojen aktivointilelut voivat olla monessa tapauksessa tarpeellisia lemmikkitarvikkeita. Vaikka kissat näyttävät leppoisilta ja laiskoilta, niin ne ovat petoeläimiä ja luontaisesti pyrkivät toteuttamaan tätä ominaisuutta. Olet varmasti huomannut, kuinka valppaita ne hereillä ollessaan ovat. Usein tarvitaan vain pieni pallo, höyhen, langanpätkä tai vaikka roska ja metsästysleikki on käynnissä.