Koiran makupalat

Oikein valituilla herkuilla saa ihmeitä aikaan

Koiria kouluttavat tietävät, että oikein valituilla herkuilla saadaan aikaan uskomaton oppimisen kaari. Joitakin koirarotuja on haastavaa aktivoida opettelemaan uutta tai ylipäätään tottelemaan käskyjä. Tähän tarkoitukseen sopivat juuri kyseiselle yksilölle valitut täsmäherkut. Usein koiran makupalat toimivat riittävänä palkintoja hyvin tehdystä tempusta tai oikealla hetkellä tapahtuneesta reaktiosta. Tätä toistamalla ja palkitsemalla saadaan aikaiseksi toimiva koulutus. Koiran koulutusherkut toimivat siis lisämotivaattorina opetella uusia asioita. Herkkujen lisäksi voi koulutukseen ottaa mukaan esimerkiksi naksuttimen ja isot kehut. Monille koirille kehuminen toimii hyvänä lisämotivaattorina herkkujen rinnalla.

Jokainen omistaja tuntee oman koiransa parhaiten ja tietää, mikä sitä motivoi. Esimerkiksi joidenkin koirien himojen kohde on kissanruoka. Tällöin namipussi kannattanee täyttää kissanraksuilla ja palkita oma karvaturri niillä.

Tarjoa koirallesi tämän suosikkiherkkuja

Kun tuntee koiransa mieltymykset, on helppo valita koulutustilanteisiin sopivat koiran makupalat. Jos kaikki on jo kokeiltu, eikä mikään makupala toimii, niin kannattaa testata koiran kuivatut herkut, kuten possun korvat tai kanan kaulat. Koirat ovat yksilöitä, joten jokaisen koiran herkut ovat omanlaiset.

Possun korvat, kanan kaulat, hanhen jalat tai muut kovin houkuttelevat kuivaherkut ovat monille koirille paras mahdollinen palkinto, minkä hyvin tehdystä suorituksesta voi saada. Näitä herkkuja tarjoillessa kannattaa kuitenkin tarkkailla, kuinka oman koiran vatsa reagoi niihin. Ne voivat sulaa huonosti ja aiheuttaa vatsavaivoja. Niitä ei myöskään koskaan saa tarjoilla ilman valvontaa.

Säästä aikaa ja tilaa herkut netistä

Jos haluaa tarjoilla koiralleen parasta, niin lemmikkikauppa netissä tarjoaa koulutusnamit kätevästi. Juuri omaan tarpeeseen sopivat koiran koulutusherkut voi tilata vaikka omalta kotisohvalta käsin. Verkkokauppa tarjoaa kattavat maksuvaihtoehdot, joten asiointi on helpompaa ja joustavampaa kuin kivijalkaliikkeissä. Netistä tilatessa aikaa säästyy siihen tärkeimpään eli yhdessäoloon oman koiran kanssa. Blogistamme pääsee lukemaan lemmikin omistajia kiinnostavista aiheista sekä saa parhaat vinkit muun muassa huolenpitoon ja ruokintaan.

Koiran kouluttamisessa kärsivällisyyden ja pitkäjänteisyyden lisäksi tärkeintä on oikeat makupalat. Jos herkku on vääränlainen, niin se ei motivoi. Herkun täytyy innostaa koiraa toistamaan opittavaa asiaa aina uudelleen ja uudelleen. Kouluttaja on tärkeässä roolissa, koska myös hänen on oltava innostunut opeteltavasta asiasta. Herkkujen lisäksi koiralle kannattaa tarjota kannustavia kehuja ja paljon rapsutuksia. Ja, koska herkut voi tilata netistä, kouluttamiselle ja yhdessä ololle jää enemmän aikaa.