Koiranruoka

Laadukas koiranruoka pitää lemmikin terveenä

Ei ole samantekevää, mitä ruokaa nelijalkainen perheenjäsenesi syö. Tasapainoinen ruokavalio on koiran terveyden ehdoton edellytys siinä kuin ihmistenkin. Siksi vastuullinen omistaja varmistaa, että koiranruoka on monipuolista, laadukasta ja ravitsevaa. Lisäksi kannattaa huolehtia, että tarjolla on helposti sulavaa ruokaa koiralle. Rakkaudella hoidetun ja ruokitun koiran tunnistaa muun muassa energisestä ja vireästä olemuksesta, valppaasta ja kirkkaasta katseesta, kiiltävästä turkista, raikkaasta hengityksestä ja hyvästä ruokahalusta. Kaikki koirat ovat toki joskus sairaita, mutta oikein koostetun ruokavalion avulla ylläpidetyn, hyvän peruskunnon avulla ne toipuvat taas nopeasti.

Koiran- ja kissanruoka on kätevä ostaa netistä suurissakin erissä, sillä sitä kuluu eläintaloudessa viikoittain suuria määriä. Kaupassa käymisen ja kantamisen ajan ja vaivan lisäksi säästyy myös rahaa.

Koiranruoka sisältää lihaa

Lähes jokainen lemmikin omistaja on jossain vaiheessa pohtinut, mitä ruokaa koiralle olisi viisainta ostaa. Kotimainen koiranruoka on usein hyvä valinta, mutta muutkin käyvät. Pääasia on, että koiranruoka on sellaista, jonka valmistusaineet on ilmoitettu selvästi.

Kannattaa muistaa, että koira on lihansyöjä. Se tarvitsee lihaa, mutta viljatuotteet eivät ole välttämättömiä. Mitä vähemmän ruokaa on prosessoitu, sen luonnollisempaa se on. Laadukkaassa koiranruokapakkauksessa on kerrottu, onko kyseessä makupala, täydennysravinto vai täysravinto. Täysravinto riittää sellaisenaan takaamaan lemmikin täyspainoisen ruokavalion, kun taas täydennysravinto on nimensä mukaisesti vain täydentäjäksi tarkoitettua.

Osta helposti sulavaa ruokaa koiralle

Mikäli lemmikillä on herkkä vatsa tai haluaa ehkäistä vasavaivoja, kannattaa hankkia helposti sulavaa ruokaa koiralle. Näin helpottaa esimerkiksi ripulia, närästystä ja ilmavaivoja. Herkkävatsaisille koirille suunnatut ruuat sopivat usein myös allergisille, koska niissä on vain vähän ja huolella valittuja raaka-aineita. Allergioista kannattaa myös neuvotella elinlääkärin kanssa. Herkkävatsaisille koirille suositellaan usein myös ruokaa, joka on vähärasvaista ja luutonta. Lemmikkikauppa netissä tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja omalle lemmikille parhaan ruuan löytämiseksi.

Kun joku ruoka ei koiralle maistu, se osoittaa mielipiteensä selvästi ja lahjomatta. Lemmikkiä voi yrittää totuttaa uusiin makuihin vähitellen. Toisaalta joskus on vain paras antaa periksi ja kokeilla toisia vaihtoehtoja, kunnes lemmikille mieluinen, terveellinen koiranruoka löytyy. Koiralle voi mainiosti antaa myös kotiruokaa, kunhan täydentää sitä turvaamalla vitamiinien, kivennäisaineiden, rasvan ja muiden tärkeiden ainesosin saannin.