Lelut

Oikein valitut lelut ilahduttavat lemmikkiä

On harhaluulo, että lemmikki innostuu leluista vain vauhdikkaassa pentuiässä. Laadukkaat lelut kuuluvat karvaisen perheenjäsenen elämään sen kaikissa ikävaiheissa. Jopa seniori-ikäinen jaksaa innostua ja aktivoitua itselleen mielekkäästä lelusta. Leluilla täytetään monia tarpeita. Leikkiminen purkaa energiaa ja purulelujen järsiminen auttaa koiraa pitämään hampaansa kunnossa. Leikkiessä lemmikin sosiaaliset ja kognitiiviset taidot karttuvat. Kun omistaja heittäytyy leikkiin mukaan, vahvistuu myös ihmisen ja lemmikin välinen suhde. Monipuoliset ja turvalliset koiran- ja kissanlelut löytyvät kätevästi netistä. Kaikkein paras lelu selviää lopulta vain kokeilemalla, sillä jokainen lemmikki on yksilö omine makuineen.

Koiran makupalat voi piilottaa koiran aktivointileluihin, jolloin koira joutuu näkemään hieman vaivaa saadakseen herkun suuhunsa. Moni koira rakastaa sitä, että joutuu käyttämään aivojaan saadakseen haluamansa palkinnon.

Lelut kovaan kulutukseen

Kestävät koiranlelut ovat paras vaihtoehto, sillä lemmikin leikit voivat olla yllättävän rajuja. Lisäksi helposti hajoavat lelut ovat turvallisuusriski, sillä niistä saattaa esimerkiksi irrota pieniä osia. Koiranlelut kannattaakin valita aina huolella ja asiaan perehtyen.

Lelua valitessa on järkevää miettiä, minkälainen leikkijä lelun saa. Vahvaleukaiset koirat voivat möyhentää pehmolelun hetkessä, kun taas rauhallisemmilla koirilla rakkainkin lelu kestää pitkään. Aktivointileluissa taas kannattaa pysähtyä pohtimaan oman lemmikin tasoa: liian haastavat lelut turhauttavat, mutta toisaalta liian yksinkertaisetkaan eivät motivoi. Vaikeustasoa kannattaa nostaa asteittain.

Kissanlelut viihdyttävät naukujia

Kissatkin ilahtuvat leluista iästä riippumatta. Kun kissa vaanii lelua, se kuvittelee lelun saaliseläimeksi ja päästää toteuttamaan sille luontaista taipumusta metsästää. Lelua vaaniessaan kissan elimistöön alkaa erittyä mielihyvähormoneita, jotka vaikuttavat mielialan lisäksi myönteisesti myös terveyteen. Kissanlelut viihdyttävät ja inspiroivat lemmikkejä, ja niiden valinnanvara on todella laaja höyhenhuiskista pieniin leluhiiriin ja erilaisiin palloihin. Lemmikille mieluisin lelu löytyy kokeilemalla, ja lemmikkikauppa netissä tarjoaa rauhallisen ympäristön vertailulle ja tuotetietoihin tutustumiselle.

Lemmikillä olisi hyvä olla useita leluja, sillä sen mielihalut vaihtelevat päivittäin, ja mieleisimmät lelut tämän myötä myös. Vanhempikin lelu muuttuu kissan silmissä kuin uudeksi, jos siihen toisinaan suihkauttaa hieman kissanminttua. Sekä kissan että koiran leikkejä tulisi aina valvoa, sillä laadukkainkin lelu voi rikkoutua ja rikkoutuessaan aiheuttaa esimerkiksi tukehtumisvaaran. Kun lemmikkisi leikkii, älä tyydy pelkästään seuraamaan sen leikkiä, vaan tempaudu mukaan vauhtiin itsekin!